Ventili in spojke za hidravliko

Pri spojkah za hidravlične aplikacije sta obe polovici sklopke pogosto ventili. Ta praksa ne zmanjšuje le iztekanja tekočine, temveč tudi omejuje količino zraka, umazanije in vode, ki lahko vstopijo v sistem. Ko se sklopka odklopi, se zrak lahko ujame med ventili in vstopi v sistem, ko se spoj ponovno priključi. Torej, če spojka za hidravlični sistem ne dopušča vključitve zraka, bodo morda potrebne posebne določbe za izključitev zraka. Da bi rešili te pomisleke, mnogi proizvajalci zdaj ponujajo ploske spojke za hidravliko, ki zmanjšajo razlitje tekočine na padec ali manj vsakič, ko se sklopka odklopi. Poleg tega se sovpadajoče površine vsake polovice sklopke poravnajo, ko je sklopka odklopljena. To zmanjša vdor zraka in očisti stične površine pred ponovno priključitvijo.

Resultado de imagem para spojke

Pomisleki ventilov

Medtem ko so te oblike ventilov ugodne za nadzorovano izgubo tekočine, obstajajo kompromisi. Najprej, ventili lahko ustvarijo občutno višji padec tlaka kot neobrezani modeli. Količina te izgube je odvisna od velikosti in oblike spojke. Padec tlaka se lahko nekoliko zmanjša s prevelikim priključkom. Prav tako lahko pride do nekaterih odstopanj v padcu tlaka od ene oblike spojke do druge. Če je padec tlaka zaskrbljujoč, preverite proizvajalčevo literaturo o ustreznih podatkih za tlak. Bodite previdni kakšen ventil uporabljate za določeno vrsto spojke za hidravliko. Druge pomanjkljivosti na ventilskih spojkah vključujejo večjo velikost in višje stroške. Razlika v stroških bo odvisna od velikosti in individualne zasnove. Na splošno so spojke za hidravliko, izdelane za nizek padec tlaka, brez puščanja tekočine, in brez zračnega ujetja, opremljene z višjo ceno. Vendar pa proizvajalci poudarjajo, da se razlika v ceni izravnana z višjo produktivnostjo, ki jo pridobimo s tem, da ni treba čistiti razlitja tekočin.

Priklopi spojk

Obstaja več kot ducat skupnih modelov hitro delujočih spojk.

Spojke za hidravliko s krogličnimi ključavnicami so danes najbolj priljubljena hitro-delna sklopka, ki jo ponujajo številni proizvajalci. Ključavnica je najpogostejša zasnova in ima najširši spekter uporabe. Skupina kroglic je nameščena v luknje, ki se nahajajo okoli ID-ja telesa vtičnice. Te luknje so običajno zožene ali stopničaste, da zmanjšajo njihov premer pri ID-ju telesa vtičnice, tako da kroglice ne padejo v votlino, ki jo izprazni vtič, ko je sklopka odklopljena.

Vzmetno obremenjena tulka okoli OD vtičnega telesa tvori kroglice proti ID-ju telesa vtičnice. Če želite priključiti vtič, se rokav potisne nazaj, kar odpira prostor, tako da se kroglice lahko prosto premikajo navzven. Ko je čep nameščen, sprostite tulko, da kroglice potisnete navznoter proti zapornemu utoru na OD vtiča.

Konstrukcija sklopke z valjasto spojko za hidravliko pozicionira kolesce po obodu ID vtičnice za prijemanje vtiča. Uporabite zaklepne valje ali nožice, ki so razporejeni od konca do konca v utore ali reže okrog identifikacijske številke vtičnice. Ko je vtič vstavljen, rampa na vtiču OD potisne valje navzven. Ko je vtič vstavljen v predpisano razdaljo, valjčki zdrsnejo v utor na OD.

Povezovalne spojke za hidravliko omogočajo spajanje z uporabo samo ene roke, ker zunanjega ovoja ni treba potegniti nazaj za povezavo. Pri tej zasnovi so zatiči nameščeni okrog ID-ja telesa vtičnice v obliki prisekanega stožca. Potiskanje vtiča v vtičnico premakne nožice nazaj in navzven, zaradi rampe na vtiču.

Želite izvedeti več? Z nami je vse mogoče! Preberite si:www.hidra.si