Tel: +386 2 250 15 24
Email: info@kongres-prehrana.si
Pravilno športno prehranjevanjeKako krepimo mišice

Pravilno športno prehranjevanje

Fitnes postava s pravilnim prehranjevanjem.

Read More

Kako krepimo mišice

BodyBuilding je prava izbira za vse, ki želit lepo oblikovano telo!

Read More

Splošne informacije

O kongresu

Spoštovani! Slovensko združenje za klinično prehrano (SZKP) je strokovno združenje strokovnjakov, ki se ukvarjajo s področjem klinične prehrane in presnove. Je del Evropskega združenja za klinično prehrano ESPEN.

Aktivnosti SZKP obsegajo osnovne in napredne oblike izobraževanja ter uvajanje znanj klinične prehrane v sistem javnega zdravja in klinične prakse.

Osnovni namen SZKP je širjenje znanja o klinični prehrani in njegova čim bolj učinkovita implementacija v klinične namene in pri reševanju javnozdravstvenih problemov povezanih s prehrano. V zadnjih letih smo na področju klinične prehrane priča izjemnemu znanstvenemu razvoju, ki nam omogoča bistveno bolj učinkovite strategije pri ohranjanju javnega zdravja in presnovne podpore pri zdravljenju bolezenskih stanj. Ukrepi klinične prehrane postajo neposredno orodje za izboljšanje javnega zdravja in bolj optimalno zdravljenje kroničnih bolnikov.

Prenosu teh znanj v javnozdravstveno in klinično prakso je namenjen 3. kongres klinične prehrane in presnovne podpore, ki bo potekal 21. in 22. novembra 2014 v Portorožu. S tematsko nastavitvijo kongresa se vključujemo v aktualna priporočila za zdrav življenski stil. Poglobljeno se bomo posvetili prehranskim problemom, ki so povezani z debelostjo in telesno aktivnostjo. Ob tem bomo osvetlili tudi druge dejavnike, ki vplivajo na prehrano pri debelosti in gibanju.

Na kongresu bomo z LLL tečaji udeležencem omogočili aktivno vključitev v globalni izobraževalni sistem klinične prehrane, ki poteka v okviru ESPEN.

Na kongresu bodo sodelovali vodilni tuji in slovenski strokovnjaki. Kongres tako predstavlja vrhunski strokovni dogodek na področju klinične prehrane, ki bo pomembno prispeval k vsakodnevnim ukrepom za izboljšanje zdravja, ter optimalnemu zdravljenju različnih bolezenskih stanj.

V imenu SZKP vas vabim, da se nam pridružite v Portorožu.

Dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr.med.
predsednica SZKP