Otroška posteljnina igrive otroške sobe

otroska-soba-posteljnina

Otroška soba je prostor igre in učenja, v katerem otrok preživi precej časa, zato ga starši radi lepo uredimo. To pa vsekakor ne pomeni, da moramo za urejanje porabiti veliko denarja. Najbolje je, da se odločimo za klasično otroško sobo, ki bo otroku služila dolga leta, nato pa za prijetno vzdušje in počutje v njej poskrbimo z najrazličnejšimi dodatki, ki jih lahko večkrat zamenjamo in tako prilagodimo otrokovi starosti in željam. Klikni za več info

Otroška posteljnina

otroska-soba-posteljninaTisti dodatek, ki lahko pošteno vpliva na videz otroške sobe, je otroška posteljnina. Najbolje je, da izberemo odejo in vzglavnik klasične velikosti, saj imamo tako največ izbire pri posteljnem perilu. Otroška posteljnina je tako lahko odeta v pisane barve in vzorce, brez težav pa boste dobili tudi prevleke z najrazličnejšimi zanimivimi motivi. Otroška posteljnina se tako lahko bohoti s podobami najrazličnejši junakov, pri čemer so mlajši otroci navdušeni predvsem nad podobami junakov iz najrazličnejših risanih filmov, nekoliko večji pa si želijo podobe pop zvezdnikov, filmskih junakov ali tudi tistih stvari, ki predstavljajo njihov hobi – na primer poslikave s konji, Gasilec Samo, avtomobili, znaki nogometnih klubov in podobno.
Kaj pa, kadar je otroška posteljnina povsem običajna ali otroku njen motiv ni več pri srcu? Takrat velja poskrbeti za posteljno pregrinjalo. To služi kot okras, hkrati pa z njim posteljo oziroma ležišče tudi zaščitimo. Zlasti najstniki, ki se radi družijo v sobah in kjer je posedanje na posteljah nekaj povsem običajnega, imajo lahko posteljo preko dneva tako lepo pogrnjeno in zaščiteno pred umazanijo.

Otroška posteljnina za tematske otroške sobe

Želite svojemu otroku pričarati tematsko sobico v stilu piratov, balerin ali česa drugega? Tudi tu vam lahko odlično služi otroška posteljnina, oblečena v prevleke z zanimivimi poslikavami. Na takšen način lahko sobica hitro prevzame podobo domišljijske dežele in je odlična za igro. Poleg dobro izbrane otroške posteljnine niti ne potrebujete kaj veliko drugega – morda zgolj še kak plakat, stensko nalepko ali poslikavo, pa se lahko prostor spremeni v podeželsko pokrajino, travnik, svet vilincev, zatočišče mladega ljubitelja glasbe, navdušenca nad dirkalnimi avtomobili … Pomagajte si tudi z okrasnimi blazinami, preprogami, svetilkami, plakati in drugimi dekoracijami.

Kaj pa tematsko pohištvo?

Res je, tudi postelja v obliki avtomobila vam je na voljo, a velja upoštevati, da takšno pohištvo otrok hitro preraste oziroma mu že čez nekaj let ne bo več všeč, to pa pomeni dodaten strošek. Nova otroška posteljnina stane precej manj kot nova postelja in omogoča več svobode pri spremembah videza celotne sobe.